31 Ağustos 2009 Pazartesi

30 Ağustos Zafer Bayramı

Biraz geç oldu ama kusura bakmayın artık :)) Mimlenmişim "asyaselda" tarafından. Çok teşekkür ederim böyle bir konuda mimlendiğim için :) Bu konuyla ilgili düşüncelerimi yazıcakmışım.

Ülkemiz her yönden bir sürü özelliğe sahip. Konumu itibariyle çok güzel bir yerde. İçinde bulunan madenleri, doğal güzellikleri, tarihini saymama gerek yok eminim ki.

Uzun yıllar boyunca yıkılmayan Osmanlı İmparatorluğundan geliyor soyumuz. Padişahların ülkeyi yanlış yönetmesi, ilgilenmemesi sonucu, fırsat kollayan devletler tarafından bir bir parçalandı. Bu sırada yetişen ve tüm dünya liderlerinin adından överek bahsettiği Mustafa Kemal düzeni kurmak, ülkeyi kurtarmak için işe koyuldu. Çok uzun zaman gerekti bunun için. Çok şehit verdik. Canımız çok yandı. Çok aç kaldık.

Biz, bugünlere gelmek için çok çaba harcadık. Mustafa Kemal'imizin önderliğinde çok büyük işler başardık. Çok iyi yerlere geldik. Yoktan var oldu bu ülke. Ve sahip çıkması gereken bizleriz.

Bir düşünelim, kaç tane savaş oldu ? Kaç şehidimizin kanı aktı ? Kaç ana yüreği sızladı ? Kaç gün aç kaldı insanlarımız ? Kaç sivil yandı, evleri yıkıldı, yakıldı ? Kaç kişi vatanı uğruna canından vazgeçti ?!

Durumumuz o kadar kötüydü ki.. Söylendiği gibi her 100 yılda bir yetişen dahi önderimiz Mustafa Kemal ve halkın azmi sayesinde kazanıldı bu savaş. Çok büyük acılarla. Ve bu vatan bize, gençlere emanet edildi. Biz yaşıyoruz burda. Bu topraklar bize ait. Bu toprakları korumak bizim görevimiz. Biz bunu önderimize, şehitlerimize borçluyuz. Biz bunu vatanımıza borçluyuz. Onu korumak, kollamak ona iyi birer vatandaş olmak bizim boynumuzun borcudur!

Kimler gelirse gelsin topraklarımızı satmayız, sattırmayız.

Ne yazık ki günümüze baktığımızda, 30 Ağustos Zafer Bayramı töreninde bile somurtarak oturan, askerlerimizi alkışlamayan, ananı da al git diyen, vatandaşımızla, derdimizle, ülkemizle ilgilenmeyen bir iktidara, bir başbakana sahibiz. Ülkemizde illerimiz "Gavur" lakabını alıyor işte bu yüzden. Her neresi olursa olsun, orası ülkemizden bir parça. Bir il. Ne kadar doğrudur ki bunları söylemek ? Ülkeyi bölecek, parçalayacak açılımlar yapmak. Limanlarımızı, her ne kadar mayınla döşeli olsa da topraklarımızı satmak ?

Ülkemiz bugünlere çok zor geldi. Çok şey borçluyuz biz. Ülkemizi korumalıyız. Ülkemizi, atamızı, halkımızı sevmeliyiz biz. Kürt,Laz,Çerkez farketmez. Saf Türk olmamız çok zor zaten. Kendisine gururla Türk'üm diyen herkes Türk'tür bu ülkede. Ülkesini koruyan, onun için çalışan her vatandaş Türk'tür bu ülkede.

Vatanımızı böldürmeyelim, onu koruyalım. Biz bunu onlara borçluyuz. Kanları akan her şehidimize, savaşta ölüme gittiklerini bile bile devam edenlere.Vatanı uğruna her şeyi yapanlara borçluyuz. Askeri ısıtmak için bebeklerinin ölmelerine göz yuman annelere herkese, borçluyuz bunu.

NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!

30 Ağustos Zafer Bayramınız kutlu olsun.

3 cimcime:

Adsız dedi ki...

Vay kızım süper olmuş yani çok güzel bir yazı yaşın daha 15 ve bunları böylece çok güzel ifade edebilmişsin gerçekten tebrik ediyorum arkadaşım :)

Angelica dedi ki...

Teşekkür ederim canım :)) Ama utandım :$ Öyle yazamadım zaten. Unuttuklarımı hatırlayabilseydim keşke :D Bu kadar oldu ancak :) Ama beğendiğine çok sevindim ^^

Adsız dedi ki...

:) rica edrm cnm